oude kerk zwijndrecht
Oude Kerk in Zwijndrecht Monument Rijksmonumenten.nl.
Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oud. Route naar Oude Kerk in Zwijndrecht. Een rijksmonument in Nederland is een gebouw of object dat van algemeen belang is wegens de schoonheid, de betekenis voor wetenschap of de historische waarde.
Oude Kerk Open Monumentendag.
Open Monumentendag Zwijndrecht. Door verbouwingen in 1658 en in 1877 is de huidige kerk ontstaan. De oorspronkelijke kapel zou omstreeks het jaar 1346 zijn vervangen door een rechthoekige kapel van eenvoudige vorm en bescheiden afmetingen. In 1658 werd een dubbel koor aangebouwd noordzijde. De derde en laatste uitbreiding kwam tot stand begin van de 19de eeuw. Naast de beide koren werd een nieuwe vleugel aangebouwd. Van de toren wordt voor het eerst melding gemaakt omstreeks 1708. De laatste grote restauratie vond plaats in 1992. Tijdens deze restauratie zijn een aantal oorspronkelijke elementen weer in oude staat terug gebracht.
Klok Oude Kerk Zwijndrecht luidt niet Kerk religie RD.nl.
Klok Oude Kerk Zwijndrecht luidt niet. De Oude Kerk in Zwijndrecht. De Oude Kerk in Zwijndrecht. Omwonenden en gemeenteleden van de Oude Kerk in Zwijndrecht moeten het klokgelui uit het torentje al meer dan een jaar missen. Het kleine houten torentje bovenop het kerkgebouw is namelijk rot.
Oude Kerk Zwijndrecht Home.
Welkom op de website van de Oude Kerk! Op deze website maak je kennis met de hervormde wijkgemeente Oude Kerk wijk 2 te Zwijndrecht. Je vindt hier praktische informatie over onze gemeente, de jeugdverenigingen brengen je op de hoogte van hun activiteiten, er is de mogelijkheid om hier kerkdiensten te downloaden.
Concertagenda vanaf 23 september 2018 Zwijndrecht concerten.
Concertagenda Zwijndrecht concerten. Concert aanmelden gratis Zoek concert. Concertinformatie over Alle concerten van Genre Plaats Datum. Totaal 4 concerten in Zwijndrecht. Wat of waar zoekt u.: Zoek in archief zoeken. Plaats uw zoekopdrachten tussen aanhalingstekens oude" kerk" en niet oude kerk.
Oude Kerk De Vergulde Swaen.
Bij de restauratie in 1965 is veel van het originele interieur vernietigd: zo verdwenen de keetmeestersbanken, werd het koorhek verplaatst en zijn de oude graven geruimd voor de vloerverwarming. De grafstenen zijn teruggelegd. Aangaande de Keetmeestersbanken: in de 17e eeuw waren in de kerk drie koperen lichtkronen waarvan de grootste afkomstig was van de Zoutkeetheren, die voor dit geschenk de vergunning kregen tot het oprichten van een vrije bank in de kerk. In 1992 vond het laatste grootonderhoud plaats. Het interieur kent verder een houten tien-geboden-bord en een memoriebord uit 1630. Het orgel dateert uit 1884 en is alom bekend om de bijzondere klanken. In 1837 ontving de kerkeraad een legaat van Vrouwe Johanna Pompe van Meerdervoort en Zwijndrecht, geb.
Historische Oude Kerk Zwijndrecht zwijgt binnenkort niet langer RTV Rijnmond.
Deel dit artikel.: Historische Oude Kerk Zwijndrecht zwijgt binnenkort niet langer. De karakteristieke houten klokkentoren van de Oude Kerk in Zwijndrecht. Voor de zondagse uitslapers in Zwijndrecht zal het wellicht even slikken zijn, maar anderen zijn juist dolblij. Vanaf juli luiden de klokken van de monumentale Oude Kerk weer.
Zwijndrecht, Kerkstraat 49 Oude Kerk Reliwiki.
In de kerk van de Gereformeerde Gemeente te Emmeloord Fle is in november 2001 het Van Gelder-orgel geplaatst, oorspronkelijk in 1884 gebouwd voor de Ned. Oude Kerk in Zwijndrecht. In 1901 werd het uitgebreid door de fa Bijlaardt uit Duitsland.
Oude Kerk Zwijndrecht.net.
A t/m Z gids. A t/m Z gids. Uw activiteit aanmelden. Oude Kerk / Gemeente Centrum. 3331 XL Zwijndrecht. Postbus 150, 3330 AD Zwijndrecht. Iedere zondag om 930: en 1700: uur. van der Pol. 3331 SZ Zwijndrecht. 3331 GZ Zwijndrecht.

Contacteer ons